Rosiile Mariei


Ieri , dupe ce zilele trecute vorbisem cu Maria sa imi trimita si mie cateva seminte din rosiile ei de la banca de gene, m-am trezit ca sotul meu imi aduce ditamai sacosa cu niste rosii………mutant 😛

Roz, inima de bou si galbene. Niste minunatii de rosii de la o minunatie de doamna 🙂   Ma intreb cat imi trimitea daca i-as fi cerut cateva rosii 😛 😛 😛

M-a impresionat si faptul ca, la cat de mari erau rosiile aveau foarte putine seminte si destul de putina zeama clara.In rest doar pulpa groasa, suculenta si gustoasa. Am adunat aproape toate semintele, sa dau si eu  la prieteni, la randul meu, iar pulpa am facut-o suc. Separat cel rosu de cel galben, pentru ca asa vreau sa fac anul asta. Pe cel galben il voi folosi la paste, ca imi place foarte tare cum arata.

Va las sa admirati pozele, care spun mai multe decat mine 😛

Nu putea lipsi o bucatica de Zana, macar la final 😛

 

Anunțuri

7 gânduri despre „Rosiile Mariei

  1. Ma bucur foarte mult ca ti-au placut Victoria!
    Cele roz nu stiu cum se numesc pentru ca pe plicul primit de la banca de gene scria doar Rosii,originea lor este localitatea Bursuceni,dar sunt cele care mi-au placut cel mai bine,ca si gust,toleranta foarte buna la intemperii in spatiu deschis,productie buna,se pun in teren cam la 50 -60 cm distanta pentru ca au tufa generoasa nu cresc foarte inalte si au spatiu mic intr-e etaje.Au si acestea un mic dezavantaj,la foarte multe dintre ele se formeaza ramificatii din buchetul floral,adica produc rosii la etaj si din acelasi etaj isi formeaza tulpina pe care trebuie sa o dirijezi pe tulpina mama.
    Eu am lasat la cateva tufe asa acele tulpini fara sa le rup,si vreau sa iti spun ca nu a afectat cu nimic tulpina mama si din cele care au pornit de la buchet mi-au facut rosii la fel de mari si frumoase.

    Cele inima de bou provin chiar din banca lor,sunt bune la gust,sunt excelente la sucuriile de rosii si la zarzavaturi,dintr-o rosie faci o salata dar lasa muuuulta zeama.
    In camp sau comportat la fel de bine,dar au tendinta de a face enorm de multe brate si daca nu esti langa ele la interval de o saptamana aveam si gogonele ,nu este bine ca asta ia din productie si marimea lor.
    Eu la cele care le-am lasat doar un brat au facut rosii enorme,ca cea mare pe care ai gasito ,la cele care am lasat doua brate a facut la jumatate.
    Faceau si mai mari ,dar din pacate nu am fost aici sa le ud mereu si nici nu am avut timp sa le ingrijesc cum trebuie,la acestea cand le pui in teren sa pastrezi distanta de maxim 40 cm pe rand ca ele nu formeaza tufa generoasa deloc,in schimb nu le lasa mai mult de etajul 7 sa iti creasca ,pentru ca sus vor face rosii mult mai mici.

    Cele portocalii provin din localitatea Botosani ,sunt excelente la salate combinate cu cele de culoare rosie si excelente la sosurile de rosii,la fel am pus si eu separat,arata minuat in farfurie sosul din ele.
    Si ele sau comportat bine in camp,numai ca la ele sunt mai sensibile,trebuie mai tot timpul curatate de frunzele moarte,desi au aceasi varsta se coc mult mai greu ,formeaza un buchet frumos din multe rosioare si se coc aproape toate odata pe etaj.A si sa ai grija ca unele isi formeaza buchetul floral unde in mod normal ar trebui sa fie copili si apoi pornesc crenguta in jos,doar la 4 tufe am vazut asta.
    Ti-am scris din experienta pe care eu am avuto cu ele ca sa sti la ce sa te astepti de la ele,oricum tu le poti ingriji cum vrei,poate ai metode mai bune si ele se vor comporta altfel la tine.
    Rosioarele de la tine inca nu mi-au ajuns pentru ca al meu este inca la servici,dar vor ajunge in curand,mersi muuult,le voi numi rosii Victoria si la anul vor trona in gradinuta mea.
    Te pup,numai bine Victoria , si sa le serviti cu multa placere!

    1. Multumesc mult de tot si pentru rosii si pentru informatii,care sunt foarte pretioase. Rosiile de la mine au denumirea pe ele.Eu am luat semintele din Olanda,de la o firma pe net.Cele negre sau dungate sunt cele mai gustoase rosii mancate vreodata.Cele mai mari,negre,se numesc Paul Robeson,am uitat sa pun denumirea pe ele.Asa,poti sa cauti pe net mai multe info despre ele

  2. Foarte frumoase rosii si cele portocalii sunt atat de dulci…
    Imi pare rau ca am uitat sa pun si eu anul acesta soiul asta, ca aveam si seminte…Anul trecut eu le-am combinat cu cele rosii pentru bulion, nu mi-a trecut prin cap sa fac si separat. Sa-mi spui daca este vreo diferenta de gust.
    Ai cumva soi galben-para sau negru de crimeea?
    A, zi-mi tu sau Maria, despre ce banca de seminte este vorba, cumva cea de la Suceava sau Banca de seminte…care comercializeaza seminte din Anglia si care inca nu este deschisa pentru comenzi?
    Pupici la toate!!!

    1. Semintele de la Maria sunt de la B. de G. din Suceava.
      Eu am 5 soiuri de tomate galbene .O sa fac niste postari despre ele sa le vezi.Nu stiu cum se numesc decat 3 dintre soiuri, si anume Yellow Stuffer,Azoychka si orange Banana.le poti vedea pe net.
      iar negre am Kumato si Paul Robeson

  3. Din pulpa de castraveti fa piureu.Nu folosii coaja sau samburii din castraveti.Lasa sa stea 15 minute ,pana cand zeama iese din piureu.Filtreaza prin tifon farmaceutical sau hirtie de filtru .In lichidul astfel obtinut amesteca o lingurita de miere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s