Sa incercam sa traim


Aseara am aflat cu stupoare ca o prietena virtuala a incetat din viata.Nu stiam ca este bolnava de cancer.A stiut sa isi duca boala cu demnitate si sa nu faca din asta un spectacol.Insa ,sunt convinsa,ca daca ar fi fost poate mai informata si mai atenta la sanatatea ei,acest lucru nu s-ar fi intamplat,iar acum copilasul ei de numai 10 anisori nu ar fi plans dupa ea.

Din ce in ce mai multe persoane mor de cancer si asta ar trebuisa dea de gandit tuturor.Mai ales celor ce dau legi si decrete si care introduc in alimente tot felul de aditivi si E-uri care mai de care mai periculoase pentru sanatatea omului.

Si,macar noi,cei care traim la tara,care avem gradini si le cultivam,sa incercam sa facem asta intr-un mod cat mai curat posibil,fara chimicale care sa ajute plantele a se dezvolte spectaculos,numai din placerea de a arata altora ca noi suntem cei mai cei.

In 2008 m-am mutat la curte.Parte din cauza preturilor mari la chirie pe care nu ni le mai puteam permite,dar si din dorinta, pe care am avut-o intotdeauna,de a sta intr-o casa pe pamant,cu gradina cu flori si pomi fructiferi,cu legume crescute de mine si cat mai multe fructe sanatoase pentru copilasii mei.

Asa a inceput aventura noastra.In 2008,pentru ca a fost primul an si oricum ne-am mutat cu doar o saptamana inaintea sarbatorilor de Paste,nu am avut timp sa ma documentez suficient si nu am pus in gradina decat foarte putine.Cateva fire de rosii cumparate din piata,niste arpagic,usturoi,patrunjel  si niste salata verde daca imi amintesc bine.Oricum cine se uita la inceputul primului meu blog,va vedea acolo prima mea incercare in ale gradinaritului.Nu am stropit decat cu zeama bordeleza si legumele si vita de vie care era atunci in gradina.Desi nu am avut rezultate spectaculoase,am fost foarte fericita sa vad ca se poate.

In 2009,cu un bagaj substantial de cunostinte,luate de pe net si de la noii mei prieteni virtuali,in special de la draga mea Elisa , am pornit din nou in marea aventura.de data asta cu adevarat mare,caci am semanat si plantat pe aproximativ 700 m2,tot ce am crezut eu ca este necesar intr-o gospodarie.Am avut si esecuri,dar asta din cauza ca ori nu am avut timp suficient ori nu am stiut exact cum se ingrijesc legumele respective.Cert este ca recolta anului 2009 a fost una extraordinara,desi la fel ca si in 2008,nu am stropit cu nimic altceva decat zeama bordeleza si vreo 2 fiole de solutii impotriva daunatorilor.

Din cate am vorbit cu oamenii din sat,am vazut ca o mare parte din ei,ca sa fie siguri ca au parte de recolte bogate, pun azot (din acela cumăparat la sac),cam la toate legumele,dar mai ales la grau si porumb.Inca nu m-am documentat ,insa sunt convinsa ca nu este un lucru bun.Azotul,din ce mi-au spus aceiasi sateni,dau rezultate spectaculoase.Deci ceva nu este normal.Iar pamantul s-a invatat asa si,daca s-a intamplat ca intr-un an sa nu arunce cu azot,plantele nu au crescut suficient,ba chiar au avut  surpriza sa constate ca nu au ce recolta.

De aceea incerc sa fac tot ce pot pentru a  oferi familiei mele legume si fructe cat mai naturale.Stiu ca este greu,ca,mai ales daca cei din jur nu o fac,nu am cum sa consider ca legumele mele sunt ecologice,insa ma bazez in primul rand pe faptul ca vecinii mei sunt prea saraci ca sa stropeasca gradina cu prea multe chimicalemenite sa ajute planta sa dea recolte pesteputerile ei normale,si pe faptul ca eu insami ,nu stropesc decat foarte ra in gradina si atunci numai impotriva daunatorilor sau cu zeama bordeleza impotriva anumitor boli.Stiu ca ar trebui sa ma apuc si de facut solutii naturale cum ar fi cele din urzici sau usturoi,insa pana acum am fost atat de ocupata cu copilasii incat abia am avut timp sa mentin cat de cat gradina pe linia de plutire in ce priveste invazia de buruieni.

Ideea de la lare am pornit cand m-am hotarat sa scriu acest post,este ca ar trebui sa incercam sa mancam sanatos,atat cat putem,si,mai ales,sa incercam sa avem grija de noi.

Mama mea a murit de cancer de col uterin,in conditiile in care ar fi putut sa traiasca inca multi ani.Incapatanarea de a nu se opera,refuzul unui tratament de specialitate adecvat si dieta necorespunzatoare,si-au spus cuvantul.Si,cu toate rugamintile,insistentele si chiar amenintarile mele ca o adorm si o duc asa la spital,a preferat sa nu ma asculte si sa astepte pana cand a fost prea tarziu,  ca sa se trezeasca la realitate si sa se hotarasca sa faca ceva.Insa,asa cum am spus era prea tarziu.Organismul ei,dupa ce a luptat de unul singur mai bine de doi ani,a edat in cele din urma.

Consider ca,in mare parte,noi suntem responsabili de ceea ce ni se intapla in viata.In afara de cazurile cand ne fac altii rau.Insa aceasta boala,cancerul,chiar daca am avut in familie cazuri( la mine, in familia din partea mamei,au fost mai multe),avem mijloacele necesare pentru a ne prelungi macar viata,daca nu chiar pentru a ne-o salva de la un sfarsit atat de dureros cum este cel pe care ni-l rezerva aceasta boala.

Ideea este insa ca,inainte de a trata,ar fi foarte bine sa incercam sa prevenim.Si asta o putem face traind cat mai sanatos.In loc de un pachet de tigari ,care costa 10 lei si pe care il fumati intr-o zi,puteti cumpara 4-5 kg de mere pe care le veti consuma in cateva zile si veti fi mult mai sanatosi.Asta este numaunul din sutele de exemple care pot fi date si pe care sunt convinsa ca le stiti.Doar ca………..practica ne omoara.

In afara de controlul alimentatiei,mai avem un ajutor.Unul imens,care vine de la Dumnezeu.Si acesta consta in plantele medicinale.

Am gasit pe net destule informatii legate de acest subiect si voi posta aici cateva dintre ele:

 Plante medicinale ce pot fi utilizate:
1. Pentru toate tipurile de cancer – brandusa de toamna, brusturele dulce, cimisirul, coada calului, coada soricelului, galbenelele, limba boului, nasturelui, obligeana, plopul negru, rostopasca, sfecla rosie, spanacul, tataneasa, vascul.
2. Pentru cancerul ganglionilor limfatici – coada calului, coada soricelului, galbenelele, macrisul iepurelui, maghiranul, nalba, patlagina, sunatoarea, sanzienele galbene, urzica.
3. Pentru cancerul intestinelor si al pancreasului – coada calului, coada soricelului, galbenelele, obligeana.
4. Pentru cancerul laringelui si al esofagului – coada calului, nalba, orzul, sanzienele galbene.
5. Pentru cancerul oaselor – coada soricelului, galbenelele, tataneasa, urzica.
6. Pentru cancerul ovarului si al uterului – coada calului, coada soricelului, galbenelele, urzica.
7. Pentru cancerul pielii – cimbrul, coada calului, coada soricelului, galbenelele, nalba, patlagina, sanzienele galbene, urzica.
8. Pentru cancerul plamanului – coada calului, coada soricelului, obligeana.
9. Pentru cancerul rinichilor – coada calului, sanzienele galbene, troscotul, urzica moarta alba.
10. Pentru cancerul sanului – coada calului, coada soricelului, galbenelele, patlagina, urzica.
11. Pentru cancerul stomacului – coada calului, coada soricelului, galbenelele, macrisul iepurelui, papadia, patlagina, urzica.
12. Pentru cancerul tiroidei – coada calului, coada soricelului, galbenelele, nalba, orzul, urzica.
13. Pentru cancerul ficatului – coada calului, obligeana, pedicuta, urzica.
14. Pentru leucemie – cimbrul, coada calului, coada soricelului, galbenelele, papadia, pelinul, rostopasca, sanzienele galbene, socul, sunatoarea, urzica, ventrilica.
15. Pentru cancerul testiculelor – coada calului, coada soricelului, galbenelele, macrisul iepurelui, maghiranul, nalba, patlagina, sunatoarea, sanzienele galbene, urzica.
Pentru toate tipurile de cancer se utilizeaza bitterul suedez prezentat la litera B.

Retete utilizate

UZ INTERN:

1. Pentru toate tipurile de cancer
Brusturele dulce – decoct dintr-o lingurita de rizom maruntit, la 250 ml apa rece. Se fierbe 10-l5 minute la foc mic. Se lasa acoperit 2-3 ore si apoi se strecoara. Se beau cate 2-3 cani pe zi.
Cimisirul – decoct dintr-o lingura de frunze si ramuri tinere maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se indulceste cu miere de albine. Se beau 2-3 cani pe zi. Coada calului – infuzie dintr-o lingurita de pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa 20-25 de minute sa se raceasca. Se strecoara. Se beau mai multe cesti pe zi, la intervale egale.
Coada soricelului – infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru de apa clocotita. Se lasa acoperit 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, in cursul unei zile, in 4-5 reprize.
Galbenelele – infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, inaintea meselor principale, pe stomacul gol.
Limba boului- decoct dintr-o lingurita pulbere ta (radacina, tulpina, frunze, flori), la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi caldute. Extract din 1,5 kg ta intreaga (radacina, tulpina, frunze, flori), recoltata proaspat, se trece prin masina de tocat carne, se adauga, intr-un borcan de sticla, 3,5 1 vin rosu de 11-l6° si 2,2 kg miere de salcam. Continutul se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera si se asaza la un loc intunecos, pentru 5-6 zile. La 2 zile se amesteca continutul. Se strecoara in sticle de un litru, inchise la culoare. in primele 5 zile se ia, de 3 ori pe zi, cate o lingurita, cu 2 ore inainte de mancare, dupa aceea, de 3 ori pe zi cate o lingurita, cu o ora inainte de mese.
Nasturelul – ta se consuma proaspata, sub forma de salata sau sub forma de suc proaspat (60-l5 g zi), indoit cu apa rece.
Obligeana – infuzie dintr-o lingura de rizom uscat maruntit, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Ovazul – ovaz verde obtinut prin punerea la incoltit a semintelor. Plantele inalte de 15-20 cm se spala bine. imbibate cu apa, se dau prin mixer si apoi la centrifuga. Sucul obtinut se tine la frigider. Se consuma de 3 ori pe zi, cate 1 pahar. Plopul negru – infuzie din 1-2 lingurite de muguri, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Rostopasca – infuzie dintr-o lingurita de ta, la 200 ml apa clocotita. Se ia cate o lingura la 3 ore. Se mai foloseste extern ca tinctura, pulbere simpla si alifie in cancerul sanului si al pielii. Se amesteca 30 g pulbere de ta, 15 g lanolina, 15 g vaselina, la care se adauga 10 picaturi de acid fenic. Se unge rana si pansamentul care se aplica, timp de trei zile. Se continua pana la vindecare.
Sfecla rosie – dupa spalare si curatire, sfecla se marunteste, dandu-se pe razatoare si apoi se trece prin masina de tocat. Se consuma sucul asa cum a iesit de la stors, cate un pahar de 100 ml, de 3 ori pe zi. Salata se consuma trecand sfecla rosie pe ochiurile mari ale razatoarei. Pentru a fi mai gustoasa, se poate aromatiza cu infuzie din frunza de telina si ulei vegetal. Se amesteca bine si se consuma cate 200 g, de doua ori pe zi. Cura se face timp de 6 luni.
Spanacul – frunze proaspete consumate ca atare, de preferinta in salata si in cruditati-Suc rezultat din frunzele proaspete – se bea cate un pahar in fiecare dimineata. Tataneasa – decoct din 2 lingurite de radacina, la 500 ml de apa. Se fierbe 20-30 de minute, apoi se acopera si se lasa la racit 15-20 de minute. Se strecoara. Se beau 4 cani pe zi. Vascul – macerat din 2 lingurite de ta, la 200 ml de apa rece. Se lasa 8 ore la macerat si se bea in doua reprize, din care un ceai se bea seara, la culcare.

2. Pentru cancerul ganglionilor limfatici UZ INTERN:

Coada calului – ta verde (100 g), Coada soricelului – flori (100 g), Urzica – ta (100 g), Galbenelele – florile (300 g). Infuzie, la 2 litri de apa. Se beau 1-2 cani pe zi.

UZ EXTERN:

Brusturele dulce – frunze proaspete, Galbenelele — tulpini si frunze proaspete. Patlagina – frunze proaspete, Sanzienele galbene – frunze proaspete. Amestecul este zdrobit pe un tocator de lemn, obtinandu-se un terci care se aplica in zona gangionilor limfatici afectati de cancer.
Maghiranul – ta recoltata se pune intr-o sticla de 1 kg, in care se adauga ulei de masline. Se lasa la macerat 10 zile la soare sau in apropierea unei surse de caldura. Cu acest ulei se ung gaglionii limfatici.
3. Pentru cancerul intestinelor si al pancreasului UZ INTERN:
Coada calului- infuzie dintr-o lingurita pulbere ta, la 1/2 litru de apa. Se beau 1 -2 cani pe zi. Se mai folosesc compresele cu aburi de coada calului, care usureaza durerile. Coada soricelului- flori (300 g), Galbenelele – ta (100 g), Urzica – ta (100 g). Infuzie din acest amestec, la 2 litri de apa. Se beau 3 cani pe zi. Se adauga la ceai 1 lingura de bitter suedez.
Obligeana – decoct dintr-o lingurita de rizom, la 250 ml de apa. Se Iasa 12 ore, dupa care se incalzeste si se strecoara. Se ia cate o lingurita, inaintea meselor.

4. Pentru cancerul laringelui si al esofagului

UZ INTERN:
Nalba – infuzie dintr-o lingura de ta, la 2 litri de apa. Se beau 4 cesti pe zi si, concomitent, se poate face si gargara.

UZ EXTERN:

Coada calului – comprese cu aburi in regiunea pectorala.
Sanzienele galbene – infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml apa. Se efectueaza gargara zilnic.

5. Pentru cancerul oaselor UZ INTERN:

Coada calului – infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se beau 4 cesti pe zi.
Galbenelele – infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2 cesti pe zi. Tataneasa – se spala radacinile si se curata cu o perie, apoi se taie marunt si se introduc intr-o sticla pana la gat, fara a se indesa, se toarna rachiu de secara sau de fructe si se lasa 14 zile la soare sau in apropierea unei surse de caldura. Se ia cate o lingurita, inaintea meselor.
Urzica – infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2 cesti pe zi. Rezultate bune se realizeaza prin amestecarea telor de coada calului si urzica din care rezulta un ceai complex, la care se adauga 1 lingura de bitter suedez.

6. Pentru cancerul ovarului si al uterului UZ INTERN:

Coada soricelului – flori (300 g), Galbenelele – ta (300 g), Urzica – ta (300 g). Infuzie din acest amestec, la 2 litri de apa. Se beau 3 cani pe zi, la care se adauga 3 linguri de bitter suedez.
UZ EXTERN: Coada calului- comprese cu aburi din ta, la care se adauga bitterul suedez.
7. Pentru cancerul pielii

UZ INTERN-

Coada soricelului- flori (200 g), Galbenelele – ta (200 g), Urzica – ta (100 g), noilica – ta (200 g). Infuzie din acesi amestec, la 2 litri de apa. Se beau 4 cesti

UZ EXTERN:

Coada calului – infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml de apa. Se fac bai si se pun

comprese in zona afectata.

Cimbrul – ta (200 g), Galbenelele – flori (300 g). Coada soricelului – flori (100 g),
Coada calului- ta (200 g), Nalba – flori (200 g). Infuzie, la 1 litru de apa. Se fac
bai sau se pun comprese in zona afectata.
Patlagina – cu frunzele zdrobite si frecate se formeaza un terci care se aplica pe rana.
Rostopasca – tamponarea ranii cu sucul proaspat de culoare galben-portocalie.
Sanzienele galbene – sucul proaspat extras din ta aplicat pe rana.
Urzica – ta (100 g). Infuzie la 2 litri de apa. Ceaiul rezultat se foloseste sub forma

de comprese sau bai.

8. Pentru cancerul plamanului

UZ INTERN:

Coada soricelului – infuzie dintr-o lingurita de flori, la 250 ml apa. Se beau 4 cesti pe zi, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inaintea meselor.
Coada calului – infuzie dintr-o lingurita de ta, la 250 ml de apa. Se bea o ceasca de ceai, inaintea meselor, pe stomacul gol. Obligeana – se consuma radacini proaspete, inghitite cu ceai de coada soricelului.
UZ EXTERN: Coada calului – comprese cu aburi aplicate noaptea.
9. Pentru cancerul rinichilor

UZ INTERN:

Sanzienele galbene – ta (200 g), Splinuta – ta (200 g), Urzica moarta alba -ta (200 g). Amestecul se fierbe in 2 litri de apa. Se beau 4 cesti pe zi. Se ia concomitent si o lingurita de bitter suedez.
Troscotul – suc de ta, cam 3-4 cesti, peste care se toarna o ceasca de lapte clocotit. Se lasa sa stea 1 minut si se bea caldut, cu inghitituri mici.

UZ EXTERN:

Coada calului- bai de sezut din 100 g de ta la o baie, timp de 20 de minute, sau comprese cu aburi de coada calului timp de o ora.

10. Pentru cancerul sanului UZ INTERN:

Coada soricelului- flori (100 g), Galbenelele – ta (300 g), Urzica -ta (100 g). Bine amestecate, se face o infuzie la 2 litri de apa. Se bea cantitatea in care se toarna si o lingura de bitter suedez, inainte de mesele principale.

UZ EXTERN:

Coada calului – comprese cu aburi aplicate in zona afectata, timp de o ora. Patlagina – terci obtinut din frunze proaspat spalate si zdrobite pe un fund de lemn cu un sucitor. Se aplica local.
Galbenelele – 40 g din ta (frunze, tulpini, flori) sunt taiate marunt, la care se adauga 500 g de osanza de porc sau untura fierbinte de porc, se amesteca si se lasa sa stea timp de o zi. A doua zi, preparatul se incalzeste usor si se filtreaza printr-o bucata de panza sau tifon in vase curate. Cu alifia obtinuta se unge zona afectata de tumoare.
11. Pentru cancerul stomacului UZ INTERN:
Coada soricelului- flori (100 g), Papadia – ta (200 g), Patlagina – (300 g), din al
caror suc se ia cate o lingurita inainte de mese.
Galbenelele – ta (200 g). Urzica – ta (200 g). Infuzie din acest amestec, la
2 litri de apa. Se bea cate o cana, inainte de mesele principale.
Macrisul iepurelui – sucul proaspat obtinut din frunzele presate cu storcatorul. Se iau
1-2 lingurite, inainte de mese.

12. Pentru cancerul tiroidei UZ INTERN:

Coada soricelului – flori (1 lingurita), Galbenelele – ta (1 lingurita), Urzica -ta (1 ligurita). Infuzie la 1 litru de apa. Se beau 3 cesti pe zi, cu 1 lingurita de bitter suedez.

UZ EXTERN:

Coada calului – comprese cu aburi care se aplica o ora in zona tiroidei. Nalba – ta (300 g), Sanzienele galbene – ta (300 g). Infuzie la 2 litri de apa. Cu ceaiul obtinut se face zilnic gargara.
Orzul – faina de orz se amesteca cu ceaiul prezentat anterior, si se obtine un terci care se intinde pe o bucata de panza si se aplica local.
13. Pentru cancerul ficatului UZ INTERN:
Obligeana – extract la rece dintr-o lingurita de Tadacini, la 250 ml de apa, care se lasa
sa stea circa 24 de ore, apoi se incalzeste si se strecoara. Se beau 2 cesti pe zi, inaintea

meselor principale.

Pedicuta – infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2 cesti pe zi, cu

o jumatate de ora inainte de mese.

Urzica – infuzie dintr-o lingura de ta, la 250 ml de apa. Se beau 2-3 cesti, inainte

de masa.

UZ EXTERN: Coada calului – comprese cu aburi aplicate in zona ficatului.

14. Pentru leucemie UZ INTERN:

Coada soricelului – flori (25 g), Galbenelele – ta (30 g). Papadia – ta (15 g), Pelinul – ta (20 g), Rostopasca – ta (30 g), Sanzienele galbene – ta (25 g), Socul- flori (30 g), Sunatoarea- flori (15 g). Urzica – ta (30 g), ntrinca- ta (20 g). Infuzie dinu-o lingurita din acest amestec, la 250 ml de apa. Se beau zilnic 2 litri de ceai, cu inghitituri mici. Obligeana – infuzie dintr-o lingurita de radacini, la 250 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi.
UZ EXTERN: Cimbrul – infuzie din 200 g de ta, la 2 litri de apa. Se pune in apa de baie.
15. Pentru cancerul testiculelor
Se aplica aceiasi tratament ca la cancerul ganglionilor limfatici.

Anunțuri

8 gânduri despre „Sa incercam sa traim

  1. Da, Victoria, cumplit de multi oameni sfarsesc ucisi de cancer… Si eu sunt de ceva vreme ingrozita si fac eforturi mari de a-i convinge pe ai mei sa se alimenteze mai sanatos, sa duca o viata mai naturala, chiar daca e din ce in ce mai greu de gasit ceva natural in stilul nostru de viata, asta la modul general. Ne-a ferit Dumnezeu, nu avem in familie cazuri de cancer nici la ai mei, nici lin familia sotului, dar la noi sunt bolile cardiovasculare, alimentate tot de stres si alimentatia nepotrivita. Ar fi bine ca toti sa stim sa ne ingrijim, sa ne odihnim, sa mancam sanatos si natural, sa ne bucuram de viata si sa nu ne lasam daramati de griji, dar e din ce in ce mai dificil.
    In fine, Domnul sa o odihneasca pe prietena despre care spui, e trist ca a murit un om tanar si ca a ramas un copil orfan!

  2. Da,Marilena ,ai mare dreptate ca este din ce in ce mai greu sa traim sanatos.Insa am descoperit ca nu este imposibil.
    De exemplu,daca atunci cand eram in Bucuresti cumparam frecvent mezeluri cum ar fi carnatii si salamul,acum abia daca iau o data pe luna.In rest cumpar(acum iarna,si numai o parte din ele,ca vara am din gradina mea) o gramada de legume congelate,ciuperci si fructe.Noi nu mancam decat carne de pasare si peste.Vita nu ne prea place,iar porc mancam numai la sarbatorile de iarna si atunci putin ca ne face rau la ficat.
    Legumele le gatesc cat mai simplu.Nu fac niciodata rantas si nu calesc ceapa sa se inchida la culoare.Si sunt mai multe reguli „interne”sa le zic asa,in bucataria mea.
    La capitolul stres,de asta nu suntem feriti nici noi din cauza oamenilor care ne inconjoara si de care inca nu putem scapa.Dar,in curand,daca ne ajuta Dumnezeu,nu ii vom mai vedea la fata si ne vom putea trai viata linistiti.Numai de cei care ne conduc tara nu avem cum sa scapam 🙂 din pacate.

  3. Trist..Dumnezeu s-o odihneasca !
    Problema este ca si sticla din PET elibereaza in continutul ei niste toxice care sint cancerigene, si apoi conservantul care se gaseste in ori ce produs conservat…. Asa ca e foarte greu sa te poti ferii 😦 doar daca iti produci tu personal produsele…fara sa le stropesti…pai daca nu le stropesti nu prea faci nimic 😦 Parerea mea e ca sintem condamnati 😦
    Mai ales ca si eu trec prin stresul asta zilnic inconjurat de oameni care ma streseaza si de care nici eu nu pot scapa 😦

  4. Ninu, corect!
    Vic, daca ar depinde de noi, femeile, toti cei dragi ai nostri ar fi sanatosi, asa imi place sa cred…Si eu gatesc cat mai dietetic si mai ales, gatesc aproape zilnic, mancarea proaspata se consuma imediat. Noi deja ne-am lasat si de cafea, ca incepusem sa bem prea multa si sunt mai multe alimente la care am cam renuntat (sau am rarit-o) de ceva vreme.
    Tu ai noroc cu ai tai ca mananca multe legume si fructe, eu trebuie sa mai lupt si cu niste obiceiuri si gusturi mai complicate la mica mea familie. Dar in ultima vreme am observat ca s-au imbunatatit lucrurile. Am mai mult de munca dar intotdeauna merita. O zi buna si linistita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s